HTML

Nagy szavak

Ez a blog az életről szól. Az írója szeretné felnyitni az emberek szemét, vagy néha csak megmutatni a dolgok másik oldalát. Szeretné, hogy vélemények érkezzenek, hogy látható legyen az is, mások, hogy vélekednek minderről.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2011.02.09. 20:37 babavilag

Tévedés

 

Tévedés. Mindenki tévedt már. Nem véletlen az a mondás, hogy tévedni emberi dolog. De időben rájövünk? Vajon sosem késő rájönni? Mi is az a tévedés, mit takar ez a szó. Nem szeretjük elismerni, ha tévedünk, én meg pláne nem. De van, hogy ’’muszáj” ahhoz, hogy a dolgok zökkenőmentesen menjenek tovább, vagy csak simán, menjenek. De a tévedés beismerésével egy adut adunk egy másik ember kezébe, tehát ha nem vigyázunk, hogy kinek ismerjük el, azzal könnyen nagyot hibázhatunk. Van mikor nem jó ötlet beismerni, hiába jöttünk rá, de ha szeretünk valakit, nem kéne megtisztelni azzal, hogy elismerjük?

A tévedés tényleg emberi dolog?

 

Ha én tévedek, ami szerintem nem sokszor fordul elő, de persze ez nem biztos, hogy így is van, azt ritkán ismerem el, pont e miatt a félelmeim miatt. De a bizalom és a tisztelet az, ami ilyenkor eldönti elismerjük-e, vagy néha csak kényszerhelyzet elé állítanak minket?

 

Abban biztos vagyok, hogy mindenki szereti azt hallani, hogy igazad volt. Egy mondat, de feldobja az embereket, és ezzel egyben elismertük, hogy nem nekünk volt igazunk, azaz tévedtünk, de elvontuk a figyelmet magunkról a másikra…. 

Szólj hozzá!


babavilag.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr392650101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása