HTML

A blogíró másik blogja; mely a kutyájával töltött időt, élményeket eleveníti fel. www.babavilag.blog.hu

Nagy szavak

Ez a blog az életről szól. Az írója szeretné felnyitni az emberek szemét, vagy néha csak megmutatni a dolgok másik oldalát. Szeretné, hogy vélemények érkezzenek, hogy látható legyen az is, mások, hogy vélekednek minderről.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2011.02.11. 22:25 babavilag

Mi számít normálisnak?

 Mi számít normálisnak?

A normális az átlagos, a társadalom által elfogadott. De ha az áltagos nem normális, akkor a nem normálisból normális lesz….

Ez tehát egy nagyon képlékeny szó, mindig változik a jelentése, és sosem lehetünk biztosak abban, hogy tényleg igaz-e arra, amire értjük.

Mindenkinek más a normális, de akkor a kapcsolatokra levetítve mi a normális?

Ha egy tini lány összeáll egy negyvenes hapsival az normális? Elítélhető-e apakomplexusra hivatkozva, vagy ez normális, hisz nem a kor a lényeg? Az azonos nem vonzalma normális? És ha szerintünk nem, akkor jogunk van-e ahhoz, hogy el is ítéljük?

Szerintem senkinek nincs joga ezt elbírálni, amíg nem ismerjük az adott személyt. Véleménye mindenkinek lehet, de ítélni, nem jogos a másik ismerete nélkül.

 

Normálisnak lenni nehéz, mert mindig változik a jelentése. Ráadásul minél többféle emberrel beszélünk, találkozunk, annál inkább láthatjuk, hogy kinek mi az, és hogy ez sokszor mennyire eltér.

Akarunk-e és tudunk-e normálisak lenni tehát?!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr542654983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása